- Bager Akbay “Bana Fikrini Söyleme”
Bager Akbay fen ve matematiğe, okuduğu Atatürk Fen Lisesinde merak sarmaya başladı. Orada kazandığı eğitim bursu sayesinde eğitimine bir seneliğine Tokyo’da devam etti. Memleketine döndükten sonra İTÜ Matematik Mühendisliğini kazandı. Burada da işletim sistemlerine merak salan Bager Akbay, güvenlik ağ ve programlama üzerine çalışmalar yaptı. Tüm bunlara devam ederken, amatör bir tiyatro grubunda kuklacı olarak görev aldı. Bu tiyatro deneyimi nedeniyle okulu bıraktı ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde tasarımcılık okuma kararı aldı. Burada da daha önce ilgi duyduğu programlama ve tasarımın ilişkisini keşfetti. Daha sonrasında çeşitli şirketler için etkileşimli içerikler üretmeye başladı. Mezun olduktan sonra bu alanda eğitim vermeye başladı. 4 senenin sonunda Avustralya’ya dijital sanat okumaya gitti. Fakat Avustralya’da iken kızı dünyaya geldiği için Türkiye’ye dönüp eğitimcilik hayatına devam etme kararı aldı. Şimdilerde ise projelerini hayata geçirmek için Kadıköy’de arkadaşlarıyla beraber kurduğu atölyede çalışmalarına devam etmektedir.
- Anooshirvan Miandji “Bilimin Detayları”
İran-Azeri Türkü ve Tebrizli olan Miandji, Gazi Üniversitesi Eczacılık mezunu olup Farmasötik kimya uzmanlığını 1.lik derecesiyle bitirmiştir. Oxford Üniversitesi’nden 2016-2018 yılları arasında Bilim Felsefesi, Eleştirel Düşünme ve Bilgi Teorisi üzerine eğitim almıştır. Modern Farsi , Beginner’s Persian, Tıbbi Bitkiler Atlası gibi çeşitli sözlükler ve kitaplar yazmıştır. Ayrıca Samed Behrengi’nin kitaplarının Farsça’dan Türkçe’ye tercüme etmiştir Miandji, daha önce birçok programa konuk olmuş ve TedX konferanslarına katılmıştır ve hala çeşitli etkinliklere katılmaya devam etmektedir. Miandji, şu anda Bilkent Üniversitesinde öğretim üyeliği görevini yapmaktadır
- Hacı Ormanoğlu “Yüreğe Dokunan Öğretmen”
1972 yılında Elazığ’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Adana’da tamamladıktan sonra
1995 yılında Siirt Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü dereceyle bitirerek
hayalindeki mesleği yapmaya başladı. Nevşehir, Batman ve Şanlıurfa’da görev yaptı.
Uygulamalı eğitimin kalıcı olduğuna inandığı için öğretmenliği boyunca projeler geliştirdi.
Tarım dersleri için uygulama bahçesi, televizyonlu eğitim, “Goncalar Solmasın” yaz okulu
okuma programı, “Kitaplarla barışalım, mahalle arkadaşlığını yeniden kuralım.” gibi projeler
geliştirmiş ve öğretmenliği boyunca uygulamıştır. Öğrencileri ile çeşitli sergiler açtı. “Ben
Onları Çok Sevdim”, “Goncalar Solmasın” isimli iki kitap yazdı.
Evli ve üç çocuk babası olan Ormanoğlu, günümüzde “Goncalar Solmasın Derneği”nin yönetim kurulu başkanlığını sürdürmektedir.
- Dr. Uygar Özesmi “Tüketme Türet, Tüketme Üret”
- Hakan Mengüç “Sufi Felsefesi”

Hakan Mengüç, 25 Temmuz’da Bursa’da doğan bir müzisyen, sufi, yazar ve konuşmacıdır. Uludağ Üniverstesi’nde eğitim görmüş, küçük yaşlardan itibaren müziğe ilgi duymuş ve 15 yaşındayken ney ve piyano çalmayı öğrenmiştir. Bu enstrümanlar üzerine iki yıl boyunca konservatuarda eğitim görmüştür.
Ney çalmaya başlamasıyla birlikte tasavvuf ve sufi felsefesi ile tanışmış ve bunun ardından Osmanlıca ve Farsça öğrenmiştir.
20’li yaşlarında farklı üniversitelerde kendini tanıma, bilinçaltı, bireysel farkındalık gibi konularda seminerler vermeye başlamıştır. Bu seminerlerin sonucunda Kayseri Erciyes Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından yılın konuşmacısı seçilmiştir.
İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı, Sermaye Piyasası Kurumu gibi farklı kurumlarda eğitimler vermiştir. Yüzün üstünde ülkede yayınlanan TEDx konuşmasına davet edilmiş ve sufi felsefesi üzerine konuşmuştur.
“Ben Ney’im” adında sufi/tasavvuf felsefesi kitabını yazan Hakan Mengüç, kendini geliştirmeye yönelik felsefesiyle insanları aydınlatmaya devam etmektedir.

- Yusuf İkbal Aldemir “Gerçekçi Ol, İmkansızı İste”
2002 doğumlu girişimci, geliştirici ve araştırmacı. BilimX ve Anka Corporation’ın kurucusu, 3 yıldan fazla süredir bilim, sanat ve teknoloji alanlarında projeler üretiyor, eğitimler veriyor ve konuşmalar yapıyor. Son olarak 2018 Eylül ayında Elementum isimli organizasyonun yönetim kurulu üyesi olmuştur, pek çok proje ve organizasyonda aktif görev alarak çalışmalarına devam etmektedir.
- Enes Kerim Şafak “Evrimleşemeyen Eğitim”
Enes Kerim Şafak, “Evrimleşemeyen Eğitim” konuşması ile TEDxHaydarpasaHighSchool’da aramızda.
